V květnu 2022 ADRA zapálí třicet svíček jako symbol vděčnosti za 30 let pomoci lidem doma i v zahraničí, kterou jsme i díky vám, dárcům a podporovatelům, mohli uskutečnit.  

Připravili jsme pro vás průvodce historií Adry – na stránkách 30let.adra.cz budeme po celý rok postupně uveřejňovat, nejen kde a jak jsme v minulosti pomáhali, ale uvádět pomoc i do kontextu dnešní doby. Za poslední tři dekády se totiž způsob pomoci lidem neuvěřitelně proměnil.

Proč a jak ADRA vznikla? Kdo Adře v začátcích pomáhal? Podívejte se na „pionýrské“ a průkopnické roky pomoci 1992 a 1993.  Zároveň při zpracování historie nebylo možné zmínit jména všech dobrých duší – adráků, bez kterých by ADRA nebyla tam, kde je, ani se stát takovou, jaká je.

Na stránkách 30let.adra.cz budeme postupně uveřejňovat rozhovory s lidmi, kteří spojili část svého pracovního i osobního života s Adrou. Některé najdete i na stránkách Adventu. Víte, kdo je nejdéle pracující zaměstnankyně Adry, která „přežila“ i všechny ředitele organizace ADRA? Rozhovor s Ellen Tomancovou „V Adře jsem nechala kus života i srdce“ najdete zde.  

Děkujeme, že jste tu s námi pro druhé – už 30 let!

Za organizaci ADRA

Martina Špinková